Na naši spletni strani uporabljamo piškotke s katerimi zagotavljamo polno funkcionalnost strani.  Več o piškotkih
Zapri
  Košarica 0
Izberi kategorijo
Izberi filtre
Nazadnje ste si ogledali

  Banner rowenta aliansa 

  1stavno 

   

   

   

  Montaža klimatskih naprav

  Škofljica, 1.7.2021

   

  Ugodni pogoji za delo in bivanje so pri človeku omejeni na dokaj ozko klimatsko območje. Tako premrzlo in presuho okolje kot tudi previsoka temperatura in vlaga negativno vplivajo na bivanje in delovne pogoje in s tem na ugodje in delovno učinkovitost. Naj vam vročina ne pride do živega, ohladite se z najboljšimi klimatskimi napravami, ki jih strokovno, ugodno in hitro montirajo izkušeni monterji na širšem območju Ljubljane (do 20 km iz Ljubljane) in Kranja z okolico (do 20 km).

   

  Osnovna montaža vsebuje:

  - dobava in montaža nosilcev klimatske naprave na višini do 4 m,

  - izvedba preboja skozi lahko steno do 40 cm,

  - izvedba in izoliranje cevnega razvoda do 4 m,

  - dekorativni nadometni plastični kanali do 4 m,

  - izvedba odtoka kondenza iz zunanje in notranje enote do 4 m,

  - priklop na obstoječo električno napeljavo ob klimatski napravi do 4 m,

  - tlačni preizkus in tehnični zagon.

  Montažo s pomočjo partnerjev vršimo na področju Ljubljane z okolico. za izvedbo osnovne montaže je potrebno poskrbeti, da je v bližini mesta kjer bo nameščena naprava ustrezen električni priključek. Ponudba je namenjena fizičnim osebam za stanovanjske objekte (uporabna površina stanovanja/hiše manj kot 120m2/250m2) z zmanjšano davčno stopnjo 9.5 %. V primeru nakupa za pravne osebe in s.p., ki so davčni zavezanci, DDV ni obračunan, ker gre za obrnjeno davčno obveznost po 76.a členu ZDDV-1. Za ponudbo nam pišite na info@mojedom.si
   
  V primeru zahtevnejših montaž (višina, daljši razvodi, več prebojev sten, namestitev zunanje enote na streho, zahtevnejši preboji idr.) je potreben predhoden posvet z monterjem in doplačilo po veljavnem ceniku.

  Mitsubishi-air-conditioning-unit

  Kakšno klimatsko napravo izbrati?

  Klimatsko napravo izberemo glede na obliko prostorov, možnosti namestitve, razporeditev opreme v prostorih in glede na to, kje se ljudje v prostorih največ zadržujejo.
   
  Stenske klimatske naprave so primerne skoraj za vsak prostor. Vedeti pa je potrebno, da je tok zraka usmerjen v ožjem pasu, ki naj ne bi bil usmerjen neposredno v ljudi. V kolikor želimo imeti poleg klimatiziranega tudi zelo čist zrak, ki bo vseboval tudi zadosti negativnih ionov, potem izberemo KN z vgrajenim ionizatorjem in aktivnim elektrostatičnim filtrom.
   
  V kolikor je strop v prostoru spuščen vsaj 30 cm, višina prostora pa ni nižja od 2,5 m, potem je idealna rešitev kasetna klimatska naprava. Ta je v celoti vgrajena v spuščen strop, na stropu pa je vidna samo maska z rešetko vstopnega zraka in štiristranski izpih klimatiziranega zraka.
   

  Izračun potrebne moči hlajenja za vaš prostor:

  površina prostora m2 x 70 = W

  površina oken na sončni strani m2 x 30 = W

  število prisotnih oseb x 100 = W

  seštevek moči dodatnih izvorov toplote v W x 1 = W

  potrebna moč hlajenja klimatske naprave v W = W

  Na osnovi izračunane potrebne moči hlajenja izberete ustrezno klimatsko napravo in sicer glede na navedene moči hlajenja v katalogu. Izberete tisto, ki je najbližje izračunani moči. Izračun je okviren za višino prostora 2,5m. 
   

  Kakšen je strošek hlajenja s klimatsko napravo?

  Najpogosteje prodajane klimatske naprave so inverterske, moči 3,2-3,5 kW, saj z njimi lahko hladimo prostore velike do 60 m2. Visoko učinkovita klimatska naprava bo med delovanjem s polno močjo porabila za približno 10 centov elektrike na uro, zaradi česar bo vaš račun za hlajenje v letnih mesecih višji za približno 30 €, saj inverter klimatska naprava ne deluje ves čas s polno močjo, kar še dodatno pripomore k manjši porabi električne energije, glede na standardno klimatsko napravo pa je lahko tudi do 60%, odvisno od načina uporabe.

  13270906-happy-young-couple-relax-at-modern-home-livingroom-indoor