Na naši spletni strani uporabljamo piškotke s katerimi zagotavljamo polno funkcionalnost strani.  Več o piškotkih
Zapri
  Košarica 0
Pekač za pice Ventura Ibrido
Klikni za večjo fotografijo
Dobava: Preverite
Dostava: Brezplačna
Način plačila: predračun, po povzetju
Dodatne storitve: montaža, priklop in odvoz aparatov
Garancija: 1 leto

Pekač za pice Ventura Ibrido

A-19332
Opis

Peč za pico Ventura Ibrido omogoča pripravo izvrstne pice na prostem. Uporabljate jo lahko s plinskim gorilnikom ali na pelete. Pečica ima vgrajene štiri zložljive noge in dva nastavljiva ročaja za lažje prenašanje.

Peči za pico Ventura Ibrido so namenjene uporabi na prostem. Neposredno v kurišču lahko zakurite na plin ali pelete, zato pečica v kratkem času doseže idealno temperaturo pečenja 450 ° C. Na kamniti podlagi izdelani iz kordierita bo vaša prava pica pripravljena v vsega 90 sekundah. Pica pripravljena v pečici Ventura Ibrido bo za vas in vaše goste pravo kulinarično doživetje.

Domača pica, izdelana po originalnem receptu in pečena v pravi peči za pico je prava poslastica. Za takšno delikateso je potrebnih le nekaj sestavin, vendar morajo biti karseda kakovostne in sveže. V prvotni obliki sta se za testo uporabljali zgolj voda in pšenična moka. Odločilni dejavnik za kakovost peke je zlasti vrednost lepilnih beljakovin, bolj znanih kot gluten. Vrednost glutena med 12,5 in 14% zagotavlja gladko, voljno testo, ki je elastično in ga lahko tanko razvaljamo. Zaradi majhne količine svežega pivskega kvasa se testo dvigne.

Tradicionalni italijanski način veli, da testo ne začinimo zgolj s soljo, temveč ga obogatimo s kančkom olivnega olja. Med nadaljnjo obdelavo je še posebej pomembno, da testo oblikujemo v kroglice in ga pokrijemo z vlažno krpo, da lahko še nekaj časa vzhaja v hladilniku.

Za nameček pa še najpomembnejša sestavina: čas! Veliko časa! Za najboljši rezultat dovolite testu počivati 3 dni, v tem času testo dozori do popolnosti. Nizka temperatura v hladilniku pa poskrbi, da kvas počasi vzhaja ter poskrbi za lažje prebavljivo testo. Alkoholno vrenje pa testu doda značilno, rahlo kislo aromo.

Okus pice poleg testa izboljša predvsem paradižnikova omaka. Za to potrebuje določeno ravnovesje sladkosti in kislosti. Na testo je potrebno omako nanesti čim tanjše, vendar enakomerno. Tradicionalno, paradižnikova omaka ne vsebuje nič drugega kot paradižnik in sol.

Za popolno hrustljave rezultate je potrebna temperatura vsaj 350 – 400 °C. Velja tudi načelo, da so v manjših pečeh zahtevane nižje temperature.

Redna cena:
339,89 €
Prihranek:
20,89 € (6,15%)
261,48 €
cena brez DDV
Vaša cena:
319,00 €
Količina:
Kompleti
Tehnični podatki
ZnamkaVentura
VrstaPekač
ProstorninaProstor za peko: 33 x 33 cm
FunkcijeVgrajen termometer
DodatnoEnojna izolacija
PriloženoLopatica za pico, zalogovnik za pelete, plinski gorilnik, cev za plin 50 mbar, regulator plina kapacitete 1,5kg/h- 50mbar (priložen adapter za slovenski trg).
Mere41 x 52 x 84 cm
Teža15 kg
Barvasiva/črna